Turkki Veera

Olen liikkunut koko elämäni aktiivisesti ja innokkaasti. Lapsuuden ja nuoruuden aikaisiin liikuntaharrastuksiini kuuluivat mm. rytminen kilpavoimistelu, kilpa-aerobic, lumilautailu sekä useat muut liikuntamuodot. Erityisen lähellä sydäntäni on luonnossa liikkuminen, mm. vaellus, melonta ja kiipeily. Nykyään keskityn aktiivisesti kehittymään kiipeilyssä, niin sisäseinillä kuin ulkokallioilla, ja tästä lajista onkin tullut hyvin tärkeä osa elämääni.

Pohjakoulutukseltani olen Liikunnanohjaaja (AMK) Rovaniemen Ammattikorkeakoulusta. Somatic Pilates -koulutus tarjosi hienon mahdollisuuden syventyä ja erikoistua liikkeen ohjauksessa niihin osa-alueisiin, jotka ovat aina olleet minulle mielenkiintoisimpia, kuten kehonhallintaan ja liikkuvuuteen.

Monipuolinen liikkuminen, kehosta ja mielestä huolta pitäminen sekä terveet elämäntavat ovat minulle tärkeimpiä asioita elämässäni. Pilatesharjoittelu tarjoaa mielestäni loistavan tavan tasapainottaa kehoa sekä tehdä siitä vahvempi, liikkuvampi, kestävämpi ja terveempi. Kehonhallintaharjoittelulla voidaan myös ennaltaehkäistä monia vaivoja ja aktivoida tärkeitä yhteyksiä kehon ja mielen välillä. Oikeanlaisella liikkeellä voidaan hoitaa ja auttaa kehoa toimimaan paremmin.

Pilatesharjoittelusta voi hyötyä jokainen, liikunnallisen taustan tasosta riippumatta. Tärkeintä on mielestäni se, että harjoittelija kokee rauhassa yhteyden omaan kehoonsa, ja haastaa itseään tuntemaan ja oppimaan joka kerta jotain uutta. Hyvä kehonhallinta ja tietoisuus liikkeessä siirtyvät vähitellen luonnolliseksi osaksi arkielämää, joka siten muuttuu terveemmäksi ja mukavammaksi. Pilatesohjaajana haluan luoda tunneille välittömän, rennon ja kannustavan ilmapiirin, jossa jokainen voi keskittyä liikkeeseen rauhassa itsensä kanssa.

Sinä olet henkilö, jonka kanssa vietät kaiken aikasi. Pidä siis huolta kehostasi ja mielestäsi, ja ole itsesi hyvä ystävä.