Somatic Pilates Moduuli 2

 

Sain paljon ahaa-elämyksiä omasta kehostani: ymmärsin pilatesliikkeitä harjoitellessani lihasketjujen aktivoinnin ja kytkennän täysin uudella tavalla. Tästä on valtava apu fysioterapia-asiakkaita ohjatessani!
Krista Valli, fysioterapeutti, Somatic Pilates -ohjaaja

 

Sisältö

Haluatko syventää oppimaasi, oletko jo valmis pilatesohjaaja? Tähän koulutukseen voit tulla suoritettuasi Somatic Pilates moduulin 1 tai vaihtoehtoisesti opiskeltuasi jonkin toisen pitkän pilatesohjaajakoulutuksen.

Osallistumalla moduuliin 2 saat syvyyttä ja työkaluja ohjaustyöhösi. Monipuolistat osaamistasi ja saat lisää näkökulmia pilatekseen. Moduulissa 2 syvennytään pystyasennossa tehtävään harjoitteluun. Harjoittelu pystyasennossa tukee esimerkiksi kävelyä ja tasapainoa. Puhdas, hyvä kävely on yksi parhaimmista liikuntamuodoista kehon hyvinvoinnin kannalta.

Pienvälineet ovat olennainen osa pilatesharjoittelua. Ne tuovat vaihtelua sekä harjoitteluun että ohjaamiseen. Pienvälineiden käyttö on erittäin monipuolista, sillä ne voivat auttaa ja helpottaa liikettä tai vaihtoehtoisesti haastaa sitä entisestään. Laitepilates-harjoittelu aloitetaan moduulissa 1 tutustumalla reformer-laitteeseen ja sen toimintaan. Moduulissa 2 harjoitellaan perustason liikkeet ja niiden ohjaus. Opiskelija saa laiteohjaajan pätevyyden suorittamalla erillisen näyttökokeen. Vaikka et suunnittelisi laitepilateksen ohjaamista, on laiteharjoitteluun perehtymisestä hyötyä ohjaustyösi kannalta.

Moduuli 2 koostuu kahdeksasta lähiopetuspäivästä sekä itsenäisistä osioista.

 • syventävä anatomiaopetus
 • pienvälineharjoittelu (rengas, käsipainot, kuminauha ja keppi)
 • reformer-laiteharjoittelu
 • observointi valmiin ohjaajan tunnilla 10 h
 • oma harjoittelu valmiin ohjaajan tunnilla 10 h
 • oma itsenäinen harjoittelu 10 h

Koulutuksen rakenne:

 • 2 lähiopiskelupäivää syventävää anatomiaa mm. kävely, nostaminen ja muu pystyasennossa tehtävä harjoittelu
 • 2 lähiopiskelupäivää pienvälineitä
 • 3 lähiopiskelupäivää reformer-laiteharjoittelua
 • 1 päivä näyttökokeet (sisältäen pienvälineosuudet)

Yhteensä 72 oppituntia (à 45 min.)

Huom. Laiteohjaajan pätevyyden saa suorittamalla erillisen näyttökokeen koulutuksen päätyttyä. Riippuen opiskelijan taustasta, suosittelemme vähintään muutaman kuukauden harjoittelua reformerilla ennen näyttökokeen suorittamista. Näyttökokeen hinta 115 € (sis. alv.)

 

Koulutukseen hakeminen

Koulutus on suunnattu syventäväksi jatkokoulutukseksi Somatic Pilates moduuli 1:lle. Koulutukseen voivat kuitenkin hakea myös muualla laajan pilateskoulutuksen saaneet ohjaajat. Koulutus toimii täten ns. siltakoulutuksena ja antaa valmistuneille ohjaajille oikeuden käyttää Somatic Pilates -ohjaajanimikettä. Somatic Center Finland Oy ei peri valmistuneilta opiskelijoilta maksuja liittyen nimikkeen käyttöön tai pilatesohjaukseen.

 

Lähiopiskelupäivien aikataulu

Somatic Pilates 18 Moduuli 2

Koulutuksen kesto: 23.4.–24.8.2018. Haku koulutukseen on käynnissä!

 • 23.–24.4. (pv 1–2) / ma-ti
 • 24.–25.5. (pv 3–4) / to-pe
 • 14.–15.6. (pv 5–6) / to-pe
 • 23.–24.8. (pv 7–8) / to-pe

Lähiopiskelupäivien kesto: klo 8.00–16.00

 

Somatic Pilates 19 moduuli 2

Koulutus alkaa 11.10.2018. Voit hakea koulutukseen jo nyt!

Lähiopiskelupäivien kesto: klo 8.00–16.00

 • 11.–12.10.2018 (pv 1–2) / to–pe
 • 19.–20.11.2018 (pv 3–4) / ma–ti
 • 17.–18.12.2018 (pv 5–6) / ma–ti
 • kevät 2019 (pv 7–8), päivämäärät vahvistetaan myöhemmin

Lähiopiskelupäivien kesto: klo 8.00–16.00

 

Koulutuspaikka ja järjestäjä

Koulutuksen järjestää Somatic Center Finland Oy. Lähiopiskelupäivät pidetään Helsingissä Somatic Studiolla osoitteessa Kasarmikatu 36, Helsinki.

 

Opettajat

Koulutuksen vastaavana opettajana toimii fysioterapeutti, valmentaja ja pilateskouluttaja Jarmo Ahonen.

Muut kouluttajat ovat Hely Järvinen (pilateskouluttaja), Jari-Pekka Keurulainen (fysioterapeutti, pilateskouluttaja ja jalkapallovalmentaja), Ulla Mannila (pilateskouluttaja) ja Tuula Schoultz (fysioterapeutti, pilateskouluttaja).

 

Hinta

Koulutuksen hinta on 1990 € (sis. alv).

Huom. Combohinta: moduuli 1 ja moduuli 2 = 5980 €.
Koulutuksen moduulit voi suorittaa erikseen, mutta käymällä koulutukset heti peräkkäin, saat 200 € alennuksen yhteishinnasta.

Hintaan sisältyy opetuksen lisäksi koulutusmateriaali, pienvälinenäyttökoe sekä viisi laiteharjoitustuntia Somatic Studiolla.

Mikäli et pääsekään osallistumaan koulutukseen, tulee osallistuminen peruuttaa 14 vuorokauden sisällä koulutuspaikan vahvistuksen saamisesta. Peruutus tulee tehdä sähköisesti osoitteeseen: koulutus (at) somaticstudio.com. Mikäli koulutuksen alkuun on vähemmän kuin 14 vrk, tulee tieto peruutuksesta toimittaa välittömästi.

Mikäli koulutuksen aloitettuasi joudut keskeyttämään koulutuksen, jo maksettuja koulutusmaksuja ei palauteta.

 

Hakeminen

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakulomake.

 

Lisätietoja

Lisätietoja saat koulutusvastaava Tuula Schoultzilta joko sähköpostitse koulutus (at) somaticstudio.com tai puhelimitse 040 5511 582 (parhaiten tavoitettavissa puhelinaikana keskiviikkoisin klo 13.00-15.00).

 

© Somatic Center Finland. Pidätämme oikeuden muutoksiin.