Ammatilliset lisäkoulutukset

Tällä sivulla on esiteltynä ammatilliset lisäkoulutuksemme. Lisätietoja näistä koulutuksista saat sähköpostitse koulutus(at)somaticstudo.com tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme (09) 565 88250.

Koulutuksiin voit ilmoittautua täyttämällä sivun alaosassa olevan ilmoittautumislomakkeen.


Pilatessymposium 2018

Keskittyminen – Mikä ohjaa liikettäsi?

Pilatessymposiumin herättämän suuren kysynnän vuoksi meillä on ilo ilmoittaa, että tilaisuus järjestetään upeassa Astoria-salissa. Astoria-sali sijaitsee vain kahden korttelin päässä Somatic Studiolta osoitteessa Iso Roobertinkatu 14, 00120 Helsinki.

Muutama paikka jäljellä! Ilmoittaudu viimeistään 6.8. mennessä!

Aika: 17.–18.8.2018 (pe klo 8.00–17.00, la klo 8.00–14.30)
Hinta: 349 € (sis. alv 24%)

Pilatessymposium 2018 tarjoaa sinulle uutta tietoa aivoista, niiden muokkautuvuudesta sekä liikkeen oppimisesta.

 • Miten liikkeen oppiminen tapahtuu, automaattisesti vai keskittyen?
 • Tarvitseeko esimerkiksi kävelyyn keskittyä?
 • Miten mielikuvat tukevat harjoittelua ja oppimista?
 • Mikä kaikki kehossa voi kiertyä?

Tule syyskauden starttaavaan symposiumiin hakemaan vinkkejä, kuinka voit yhä paremmin toteuttaa pilatestunnilla periaatetta keskittyminen. LT ja neurologian erikoislääkäri Kristina Laaksonen valaisee asiaa aivojen muokkautuvuuden ja oppimisen kautta. Jarmo Ahonen kuvaa jälleen uudella tavalla kävelyssä huomioitavia asioita ja sitä tukevaa harjoittelua. Jari-Pekka Keurulainen kertoo mihin kehon on hyvä ja mahdollista kiertyä. Terhi Pursiainen luo mielikuvia ja antaa uusia ideoita niiden käytöstä pilatestunnilla.

Luentojen lisäksi ohjelmaan sisältyy teemaan liittyviä harjoitustunteja joita ohjaavat Ulla Mannila, Nina Pastel, Terhi Pursiainen ja Tuula Schoultz.

Tarkka ohjelma ja aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Ilmoittaudu

Muutama paikka jäljellä! Ilmoittaudu viimeistään 6.8. mennessä!

 • täyttämällä sivun alaosassa oleva nettilomake
 • puhelimitse asiakaspalveluumme (09) 565 88250
 • varausjärjestelmässämme täällä (hae symposiumpäivä 17.8. ja klikkaa Ilmoittaudu)

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.


Soiva Keho

Soiva keho on uusi metodi muusikoille kehon ja mielen harjoittamiseen. Menetelmän keholliset harjoitteet pohjautuvat pilatesmenetelmään ja somaattiseen harjoitteluun. Keholliset harjoitukset parantavat muun muassa kehonhallintaa, hengitystekniikkaa, tasapainoa, soittoasentoa sekä kehon ja mielen yhteyttä. Menetelmän mielikuvaharjoitukset parantavat muun muassa keskittymiskykyä sekä rentouttavat ja vähentävät stressiä.

Soiva keho -koulutuksessa käydään läpi menetelmän kaikki keholliset harjoitukset sekä perehdytään menetelmän ja harjoitteiden taustoihin. Kurssilla käydään läpi myös metodin mentaaliharjoittelun sekä esiintymisvalmentautumisen periaatteet ja tehdään menetelmän mielikuvaharjoituksia. Kurssi soveltuu mm. ammattimuusikoille ja musiikin opiskelijoille, soiton- ja laulunopettajille, puhetyöläisille, ammattiesiintyjille, musiikin harrastajille, fysioterapeuteille ja pilatesohjaajille.

Aika: la 1.9.2018 klo 9:00-14:30

Hinta: 149 € (sis. alv 24%)

Kouluttaja:
Tommi Hyytinen
MuT, muusikko ja Somatic Pilates -ohjaaja
Radion sinfoniaorkesteri, Sibelius-Akatemia

Ilmoittaudu

 • täyttämällä sivun alaosassa oleva nettilomake
 • puhelimitse asiakaspalveluumme (09) 565 88250
 • varausjärjestelmässämme täällä (hae kurssipäivä ja klikkaa Ilmoittaudu)

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.


Mitä näen ja koen kehossa?

Hyvinvointia kehon keskustan ja hengityksen kautta

Hengitys tuntuu helposti itsestään selvältä, automaattiselta asialta. Emme välttämättä huomaa hengityksen muutoksia. Hengitys ja pallean liike ovat kuitenkin tärkeä osa kehon hyvinvointia. Jos rintakehä on jäykkä, pallea ei pääse liikkumaan vapaasti eikä hengitys ole rentoa. Rintakehän ja kylkiluiden vapaa liike, hengityksen vapautuminen sekä kehon linjauksen parantuminen ovat isossa osassa kehon kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Koska rintakehä ja hengitys ovat osa kokonaisuutta, tutkimme myös lantion ja rintakehän välistä yhteyttä. Tähän kuuluvat olennaisesti lantionpohja, vatsalihakset, niiden mahdollinen erkauma sekä selänpuolella multifidusten työ. Koulutuksessa tutkimme parin kanssa kehon toimintamalleja. Parilta saatu palaute pyritään siirtämään omaan harjoitteluun. Käytämme hyödyksi pilatesliikkeitä, mutta pilatestausta ei ole välttämätön koulutukseen osallistumisen edellytys.

Koulutus on suunnattu pilatesohjaajille ja muille liikunnan ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Aika: la 15.9.2018 klo 9.00-13.00
Hinta: 119 € (sis. alv 24%)
Kouluttaja: Tuula Schoultz, fysioterapeutti, pilateskouluttaja

Ilmoittaudu

 • täyttämällä sivun alaosassa oleva nettilomake
 • puhelimitse asiakaspalveluumme (09) 565 88250
 • varausjärjestelmässämme täällä (hae kurssipäivä ja klikkaa Ilmoittaudu)

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.


Spine Corrector

Spine Corrector (toiselta nimeltään Step barrel tai Pilates arc) sekä haastaa että auttaa rangan eri suuntien liikeratojen harjoittamisessa. Lisäksi Spine Corrector on erinomainen apuväline lonkan ja rintakehän liikkuvuuden harjoittamiseen.

Workshopista saat mukaasi kuvalliset ohjeet keskeisistä spine correctorilla tehtävistä harjoitteista. Koulutus on suunnattu pilatesohjaajille, mutta se sopii myös pilatesohjaajakoulutuksessa opiskeleville.

Aika: su 30.9.2018 klo 13.00-16.00
Hinta: 139 € (sis. alv 24%)
Kouluttaja: Ulla Mannila, pilateskouluttaja

Ilmoittaudu

 • täyttämällä sivun alaosassa oleva nettilomake
 • puhelimitse asiakaspalveluumme (09) 565 88250
 • varausjärjestelmässämme täällä (hae kurssipäivä ja klikkaa Ilmoittaudu)

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 


Spiral Stabilization


Laajenna osaamistasi kehonhallinnan alueella!

Koulutus on suunnattu pilatesohjaajille, fysioterapeuteille, liikunnanohjaajille ja -opettajille, kuntohoitajille, hierojille sekä muille liikunnan ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Spiraalistabilaatio (SPS) -harjoittelussa käytetään menetelmään suunniteltuja vastuskuminauhoja. Liikkeet aloitetaan pystyasennossa ja siirrytään mahdollisuuksien mukaan yhden jalan harjoitteisiin. Harjoittelussa vartaloa pidennetään ylöspäin spiraalimaisten lihasketjujen aktiivisella käytöllä.

Spiraalistabilaation avulla vahvistetaan syvien vatsalihasten toimintaa ja pyritään rentouttamaan selän pitkittäisten ojentajalihasten ylijännittyneisyyttä. Näin vähennetään painetta välilevyissä, parannetaan niiden aineenvaihduntaa sekä luodaan tilaa selkänikamien väliin.

 

 

SPS-harjoittelu tapahtuu kolmessa vaiheessa:

 1. Syvien lihasten uudelleen harjoittaminen ja pinnallisten lihasten toiminnan normalisointi (stabilointi)
 2. Selkärangan ja koko kehon nivelten liikkuvuuden parantaminen ja hallitseminen
 3. Koordinaation harjoittaminen: kävelyyn ja lajikohtaisiin liikkeisiin valmistautuminen

Spiraaliketjujen ymmärtäminen ja pystyasennossa tehtävät liikkeet ovat lisänneet kehon biomekaniikan ymmärrystäni. Kevyellä kuminauhan vastuksella löytyy helposti syvät vatsalihakset, lapatuki, pakaran aktivointi pystyasennossa – ja nämä kaikkihan ovat osa spiraalilihasketjuja, jotka mm. vähentävät painetta niveliin. Käytän menetelmää päivittäin asiakkaitteni kanssa.
Minna Schauman-Ek
fysioterapeutti, pilatesohjaaja

 

 

Spiral Stabilization 1A ja 1B

Kaksipäiväinen koulutus, jossa aloitat Spiral Stabilization -koulutusohjelman suorittamisen.

Seuraavat SPS 1A&B -koulutukset:

 • la–su 8.-9.9.2018 klo 9.00–17.00 – TÄYNNÄ!
 • pe–la  9.-10.11.2018 klo 9.00–17.00

Kouluttaja: Tiina Arrankoski, SPS-metodin vastaava kouluttaja Suomessa.

Hinta: 370 € (sis. alv:n 24%).
Hintaan sisältyy aamu- ja päiväkahvi, SPS-vastuskuminauha sekä kuvalliset liikeohjeet. Mikäli haluat syventävää tietoa spiraalistabilaatio-menetelmästä, kurssilla on myynnissä Richard Smisekin kirjoja. Kirjoja voit hankkia etukäteen myös Askel Educationin kautta täältä.

1A-osuuden -sisältö:

 • SPS-metodin teoreettinen tausta
 • SPS-liikkeiden periaatteet: linjaus, koordinaatio, hengitys, lihasketjujen kautta syntyvä vertikaali- ja spiraalistabilaatio
 • SPS-metodin 12 perusharjoitusta: liikkeiden suoritus ja avustaminen

1B-osuuden sisältö:

 • SPS-metodin 40 harjoitetta edistyneille
 • SPS-metodin dynaaminen 60 min harjoitusohjelma
 • SPS-metodin toiminnalliset liikeketjut ja niiden anatomia

Somatic Center Finlandin järjestämä Spiral Stabilization 1A ja 1B -kurssi on virallisen SPS-ohjaajakoulutusohjelman mukainen. Saat koulutuksesta todistuksen sekä mahdollisuuden edetä SPS-koulutusohjelman mukaisesti.

 

Spiral Stabilization 1C ja 1D

Uutta Suomessa!

Seuraavat SPS 1C&D -koulutukset:

 • pe–la 28.–29.9.2018 klo 9.00–17.00 – TÄYNNÄ, ilmoittaudu peruutuspaikalle!
 • pe–la 23.–24.11.2018 klo 9.00–17.00 – TÄYNNÄ, ilmoittaudu peruutuspaikalle!

Kouluttaja: Tiina Arrankoski, SPS-metodin vastaava kouluttaja Suomessa.

Hinta: 350 € (sis. alv:n 24%)

Koulutuksessa lisätään harjoittelun haastavuutta yhdistämällä perusharjoitteisiin dynaamiset ylä- ja alaraajojen liikkeet sekä tasapainoharjoittelu. Koulutuksessa opetellaan liikkeen manuaalista ohjausta ja avustamista. Lisäksi kerrataan kurssien 1A ja 1B asioita.

Koulutuksen jälkeen osaat ohjata ja avustaa monipuolisesti eritasoisia SPS-tunteja sekä yksityisasiakkaita. Ymmärrät spiraalistabilaatio-menetelmän periaatteet ja sen monipuoliset käyttömahdollisuudet. Tämän jälkeen voit laajentaa osaamistasi menetelmän muilla kursseilla.

 

Suosittelen lämpimästi! Oma selkäryhmäni (skolioosia, jäykistettyä selkää) on tehnyt SPS-harjoitteita helmikuun puolesta välistä saakka (1xviikkotunti ja lisäksi kotona 2–3 krt päivässä) ja tuloksia on tullut. Vanhin SPS-asiakkaani on 83 v ja hänenkin ryhdissään on tapahtunut selkeä muutos pienellä päivittäisellä harjoittelulla (10 toistoa päivässä yhtä liikettä). Olen itse vaikuttunut ja innostunut tästä(kin) menetelmästä.
Kaisa Suomalainen, Somatic Pilates, Somatic Stretching ja Laitepilates-ohjaaja

Ilmoittaudu

 • täyttämällä sivun alaosassa oleva nettilomake
 • puhelimitse asiakaspalveluumme (09) 565 88250
 • varausjärjestelmässämme täällä (hae kurssipäivä ja klikkaa Ilmoittaudu)

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.


Kehon toiminnallisuus ratsastaessa

Koulutus on suunnattu ratsastusta ja ratsastajia opettaville ammattilaisille (fysioterapeutit, pilatesohjaajat jne.)

Aika: su 28.10.2018 klo 9.00–16.00
(sis. lounastauon)

Kouluttajat:
Tuula Schoultz
fysioterapeutti, Somatic Pilates -ohjaaja

Annika Schulman
ratsastuksenopettaja/ammattivalmentaja,
Centered Riding -ohjaaja, Somatic Pilates -ohjaaja

Hinta: 195 €

Kurssin sisältö:

 • Luento: Kehon toiminta, ratsastajan ja hevosen yhteistoiminta, lihaskalvojärjestelmää ja kehotyyppejä huomioiva harjoittelu
 • Käytännön harjoitteita kehon toiminnan ymmärtämiseen ratsastuksessa
 • Käytännön harjoitteita ratsastajan lajityypilliseen oheisharjoitteluun pilates- ja spiraalistabilaatiomenetelmiä hyödyntäen

Ilmoittaudu

 • täyttämällä sivun alaosassa oleva nettilomake
 • puhelimitse asiakaspalveluumme (09) 565 88250
 • varausjärjestelmässämme täällä (hae kurssipäivä ja klikkaa Ilmoittaudu)

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 


MAGIC CIRCLE

Workshop

Kaipaatko ideoita pilatesrenkaalla harjoitteluun? Tämä pilatesohjaajille suunnattu workshop tarjoaa laajan ja monipuolisen valikoiman rengasliikkeitä. Workshopissa yhdistyvät rengasharjoittelu uudella tavalla sekä klassisen repertuaarin liikkeitä rengasvariaatioina. Rengasharjoittelu mahdollistaa liikkeiden haastamisen niin voimallisesti kuin tasapainollisesti. Workshopista saat mukaasi kuvallisen materiaalin rengastuntien suunnittelun tueksi.

Aika: 25.11.2018 klo 10.00-13.00

Kouluttaja: Hanna Kanerva, pilatesohjaaja ja -kouluttaja, fysioterapeutti (YAMK)

Hinta: 139 € (sis. alv 24%)

 

Ilmoittaudu

 • täyttämällä sivun alaosassa oleva nettilomake
 • puhelimitse asiakaspalveluumme (09) 565 88250
 • varausjärjestelmässämme täällä (hae kurssipäivä ja klikkaa Ilmoittaudu)
 • workshop on myynnissä myös nettikaupassamme täällä

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.


 

Ilmoittaudu koulutukseen / Sign up for a workshop

Alla olevalla lomakkeella ilmoittaudut ammatillisiin lisäkoulutuksiin. Kun ilmoittautumisesi on käsitelty, saat sähköpostiisi ilmoittautumisvahvistuksen. Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Esteen sattuessa katso peruutusehtomme täältä.

To sign up for a workshop, please fill up the form.

Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia.

 

Peruutusehdot

Nämä peruutusehdot koskevat kaikkia Somatic Center Finlandin järjestämiä ammatillisia lyhytkoulutuksia.

Ilmoittautuminen voidaan peruuttaa veloituksetta viimeistään 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Mikäli peruutus tehdään myöhemmin veloitamme 50 % koulutusmaksusta. Ilman ennakkoilmoitusta kurssilta poisjääneeltä perimme kurssimaksun kokonaisuudessaan. Huomioithan että peruutus kurssille on aina tultava kirjallisesti sähköpostiosoitteeseen asiakas(at)somaticstudio.com.

Mikäli ilmoittautunut on estynyt osallistumaan koulutukseen sairauden takia (lääkärintodistus) koulutusmaksu palautetaan ilmoittautuneelle kokonaan.

Mikäli koulutus peruutetaan järjestäjästä johtuvasta syystä, koulutusmaksu palautetaan ilmoittautuneelle kokonaan.

Somatic Center Finland varaa oikeuden koulutusten sisällön, aikataulujen ja hintojen muuttamiseen. Mikäli kurssiohjelmaan tulee koulutuksen järjestäjästä johtuvia aikataulumuutoksia, jotka estävät ilmoittautunutta osallistumasta koulutukseen, palautetaan koulutusmaksu ilmoittautuneelle kokonaan.