Korhonen Henna

Henna Korhonen on ensimmäiseltä ammatiltaan tanssinopettaja (AMK). Henna valmistui Somatic Pilates -ohjaajaksi kesällä 2011, mutta kokemusta ja treeniä lajista on kertynyt jo vuodesta 2004 lähtien.

Hennan tie pilateksen pariin löytyi oman loukkaantumisen kautta ja tutustuminen lajiin olikin rakkautta ensi silmäyksellä. Pilateksen avulla keho kuntoutui, ja samalla karttui rutkasti tietoa ja taitoa kehon toiminnasta. Tanssiopinnoissaan Henna tutustui monipuolisesti erilaisiin tanssilajeihin ja kehonhallintalajeihin mutta erityisesti pilates tuntui omalta. Se antoi mahdollisuuden oppia tuntemaan ja käyttämään kehoa sille luontaisella ja anatomisesti parhaimmalla tavalla. Innostus lajiin johti lopulta ohjaajakoulutukseen ja uuteen ammattiin.

Hennan tunneilla on hauska, rento ja positiivinen tunnelma sekä tekemisen meininki. Henna on kannustava ja tarkka ohjaaja, joka ohjaa mielellään dynaamisia, virtaavia ja haastaviakin tunteja, keskittymistä ja kehon kuuntelua unohtamatta. Hennalle ohjaamisen tärkein tavoite on kehontuntemuksen ja sitä kautta hyvinvoinnin lisääntyminen.  Fyysisen harjoittelun ja ajattelun yhdistäminen – kehon ja mielen yhteistyö – on avain hyvään, rentoon ja energiseen oloon.

Liikkuminen on Hennalle ammatin lisäksi rakkain harrastus, ja Henna onkin harrastanut tanssin ja pilateksen lisäksi monipuolisesti erilaisia liikuntalajeja mm. lenkkeilyä, rullaluistelua, maastopyöräilyä ja hiihtoa. Liikkumisen lisäksi Hennan intohimo on Ranskan kulttuuri ja kieli. Nuorempana Henna asui vuoden Ranskassa ja vierailee siellä nykyäänkin säännöllisin väliajoin. Syksyllä 2012 Henna valmistui humanististen aineiden kandidaatiksi Helsingin Yliopistosta pääaineena ranskalainen filologia.