Laitepilates

Somatic Studiolla on hyvin varusteltu pilateslaitesali, jonka varusteisiin kuuluvat:

  • Ped-A-Pul (1 kpl)
  • Cadillac (1 kpl)
  • Ladder Barrel (2 kpl)
  • Wunda Chair (2 kpl)
  • Reformer with Tower End (6 kpl)
  • Step Barrel (2 kpl)

Laitepilateksessa mennään pilateksen ytimeen. Pilatesmenetelmän isä Joseph Pilates kehitti lukuisia laitteita, jotka perustuvat erilaisiin jousivastuksiin. Jousien liikkeisiin tuoma vastus takaa sen, että koko keho saa tehokkaan harjoituksen. Laitepilates kehittää voimaa, notkeutta ja motorisia taitoja.

Pilateslaitteet sopivat myös erinomaisesti esimerkiksi leikkauksen tai vammautumisen jälkeiseen kuntoutukseen, sillä tarvittaessa jouset helpottavat liikkeiden suorittamista.

Laitepilatestunneilla on kolme eri tasoa:

  • P = perustaso: tunti on tarkoitettu laitestartin käyneille tai perehdytyksen yksityistunneilla saaneille
  • K = keskitaso: tunti on tarkoitettu lajia jo jonkin verran harrastaneille
  • P/K = perus-/keskitaso: tunnilla tehdään sekä perus- että keskitason liikkeitä ja tunti painottuu osallistujien tason mukaan.

 

Kuinka aloitat laitepilatesharjoittelun?

Laiteharjoittelun voit aloittaa käymällä laiteharjoitteluun perehdyttävän laitestartin. Henkilökohtaisen perehdytyksen saat varaamalla yksityistunnin. Laitestartista saat lisätietoa täältä. Mikäli olet kiinnostunut yksityistunneista, ota yhteyttä asiakaspalveluumme puh. (09) 565 88250 tai asiakas(at)somaticstudio.com.

 

Erikoisryhmät

Laitekuntoutus
Laitekuntoutus on fysioterapeutin ohjaama laitepilatestunti, joka on suunnattu kuntoutujille kaikissa kuntoutuksen vaiheissa. Tunnin rakenne räätälöidään osallistujien tarpeiden mukaan. Tunnille osallistuminen edellyttää pilateksen perusteiden hallintaa. Koska kyseessä on pilatesryhmätunti, tunnista ei voi hakea fysioterapiakorvausta. Maksimiosallistujamäärä on kuusi.

Springboard
Springboard on uudenlainen tapa harjoittaa pilatesta. Liikkeet ovat sovellettuja sekä pilateslaiteliikkeistä että -mattoliikkeistä. Tämän lisäksi springboardille on kehitetty paljon omia liikkeitä. Springboardilla harjoittelu on monipuolista; liikkeet vaikuttavat koko kehoon vahvistaen tasapuolisesti sekä syviä että pinnallisia lihaksia. Liikkeestä riippuen jouset joko lisäävät liikkeen vastusta tai helpottavat liikettä. Tunti soveltuu kaikille ja kaikenkuntoisille. Suosittelemme, että ennen tunnille osallistumista olet käynyt pilatesstartin tai harjoittanut pilatesta aiemmin. Huom. Tunnille käy sama kortti kuin pilatesmattotunnille!

Pro-laite
Pro-laite on laitepilatesohjaajille suunnattu jatkotason laitetunti, jossa pääasiallisesti treenataan reformerilla, mutta myös cadillacilla ja springboardilla. Tunnin tempo on nopeahko ja liikkeet ovat vaativia, joten tunti vaatii tekijältä todella hyvää oman kehon hallintaa, tietämystä ja tuntemusta.

Reformer ENG/FIN
Kaksikielinen reformer-tunti, ohjauskielinä suomi ja englanti. Tunnin ohjaajana on Sara, jolle kaksikielinen ohjaus onnistuu sujuvasti, sillä hän on valmistunut laiteohjaajaksi englanninkielisestä koulutusohjelmasta.