Somatic Fysio

Manuaaliseen myofasciahoitoihin suunnattu täydennyskoulutus fysioterapeuteille ja hierojille

”Työkalukurssi käytännön toimijoille”

 

”Somatic Fysio -koulutus oli kattava kokonaisuus, jossa teoria sekä käytäntö tukivat toisiaan ja nivoutuivat loogisesti yhteen. Olen valmistumassa fysioterapeutiksi ja tämän koulutuksen myötä olen saanut hyvät valmiudet siirtyä työelämään. Kouluttajana toiminut Jarmo Ahonen omaa ainutlaatuisen kyvyn antaa asioille uuden näkökulman, ja se miten hän jakaa vuosikymmenien kokemusta tekee koulutuksesta vielä ainutlaatuisemman.”
Nora Mårtensson

 

 

Tavoite ja tarkoitus

Somatic Center Finland järjestämä koulutus on suunnattu lähinnä fysioterapeuteille ja hierojille, mutta se sopii hyvin myös osteopaateille, kiropraktikoille, naprapaateille sekä kuntohoitajille. Koulutus on laadukas ja kattava jatkokoulutus tuki- ja liikuntaelinjärjestelmän toiminnasta sekä siihen liittyvästä tutkimisesta ja hoidoista.

Somatic Fysio on uudenmallinen koulutus, joka auttaa ymmärtämään tuki- ja liikuntaelinongelmien moninaisuuden. Koulutuksen tavoitteena on myös avartaa opiskelijan ajattelua, jotta opiskelija oppii näkemään kuntoutustapahtuman laajuuden ja erilaisten tekijöiden suhteen toisiinsa (globaali lähestyminen).

Koulutus antaa hyvät valmiudet manuaaliseen lihastutkimiseen ja hoitoon. Se ei pyri kilpailemaan nivelmobilisaatio- ja manipulaatiokoulutusten kanssa, vaan täydentää niitä. Painopisteenä on oppia ymmärtämään lihasten ketjuuntuminen ja miten oireet ovat laaja-alaisia eivätkä aina paikallisia. Tavoitteena on myös oppia ymmärtämään, miten biomekaniikka liittyy oireiden syntymiseen ja miten voidaan suorittaa korjaavia toimenpiteitä sekä hoidolla että harjoittelulla.

 

Miksi ”Somatic Fysio”?

Somatic training on terminä tuttu tanssiharjoittelun puolella ja kantaa pitkät perinteet vuosikymmenien takaa, jopa sadan vuoden menneisyydestä. Somaattisen harjoittelun ja siihen liittyvän manuaalisen hoitamisen peruspäämäärä on pitää asiakas, ei niinkään hoidon kohteena vaan, aktiivisena osapuolena prosessissa; niin harjoittelussa kuin manuaalisissa lihas- ja faskiahoidoissakin. Asiakas saatetaan ikään kuin harjoitus- tai hoitoprosessin keskiöön, ytimeen, jotta hän voi itse olla aktiivinen osapuoli ja oppia itse parantamaan itseään kuntoutumisen kautta.

Koulutuksen suoritettuaan opiskelija saa todistuksen, jossa selostetaan koulutuksen sisältö ja sen laajuus. Todistuksessa esiintyy termi ”Somatic Fysio”.

 

Kesto, rakenne ja aikataulu

Somatic Fysio 9

Moduuli 1:
Kaularanka, hartiarengas & käsivarsi – hoito ja harjoittaminen
Aika: to–pe 16.–17.3.17 ja to–pe 27.–28.4.17

Moduuli 2:
Selkäranka & lantio – hoito ja harjoittaminen
Aika: to–pe 18.–19.5.17 ja ke–to 14.–15.6.17

Moduuli 3:
Lonkka & alaraaja – hoito ja harjoittaminen
Aika: ma–ti 18.–19.9.17 ja to–pe 19.–20.10.17

Koulutuspäivien kesto on klo 8.00-16.00.

 

Opettaja

Jarmo Ahonen, fysioterapeutti, tietokirjailija, kouluttaja

 

Koulutuspaikka

Somatic Studio, Kasarmikatu 36, 00130 Helsinki

 

Hinta

  • yksi moduuli 1050 €
  • kaikki kolme moduulia 2800 €

 

Osallistujamäärä

Koulutukseen otetaan 12–16 opiskelijaa.

 

Peruutusehdot

Somatic Fysio -koulutukseen osallistuminen on peruttava viimeistään 14 pv ennen koulutuksen alkua. Mikäli peruutat osallistumisesi peruutusehdon täytyttyä, veloitamme 150 € koulutusjärjestelymaksun. Mikäli koulutuksen aloitettuasi joudut keskeyttämään koulutuksen, jo maksettuja koulutusmaksuja ei palauteta.

Huomioithan, että tieto peruutuksesta täytyy lähettää sähköisesti osoitteeseen koulutus(at)somaticstudio.com.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Lisätietoja

Somatic Center Finland
puh. (09) 565 88250
koulutus(at)somaticstudio.com

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu koulutukseen täyttämällä alla oleva sähköinen lomake.

Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia.