Avoimet kurssit

Tällä sivulla on esiteltynä kaikille avoimet kurssit ja workshopit. Lisätietoja näistä kursseista saat sähköpostitse koulutus(at)somaticstudo.com tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme (09) 565 88250.

Kursseille voit ilmoittautua täyttämällä sivun alaosassa olevan ilmoittautumislomakkeen.

 


Hartiat rennoksi!

Eroon niska- ja hartiajumeista keppijumpalla

Istutko paljon? Jumittaako hartiasi? Keppi on oivallinen apuväline ohjaamaan, tehostamaan ja avaamaan olkanivelten liikettä. Keppiharjoittelu lisää hartiaseudun verenkiertoa ja näin rentouttaa hartioita. Hartioiden rentoutuminen auttaa selän ja pään linjautumista helppoon ja hyvään ryhtiin.

Saat workshopista mukaasi kotiharjoitteluohjeet, joilla voit ylläpitää hartiaseudun rentoutta ja hyvinvointia.

Aika: ke 11.10.2017 klo 18.15-20.15
Ohjaaja: Tuula Schoultz
Hinta: 55 €
Workshopin voi maksaa myös liikuntaseteleillä. Mainitse asiasta ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittaudu

 • täyttämällä ilmoittautumislomake täällä
 • varausjärjestelmässämme täällä
  (hae kurssipäivä ja klikkaa Ilmoittaudu)
 • puhelimitse asiakaspalveluumme (09) 565 88250

Spiraalistabilaatio

Tervetuloa kokemaan Somatic Studion uutuus!

•  Saavuta tasapaino kehon lihasketjujen välille
•  Nosta selkäranka hyvään ryhtiin
•  Hoida kehoasi kokonaisvaltaisesti

Kysynnän vuoksi lisäsimme syyskaudelle yhden spiraalistabilaatioharjoitteluun perehdyttävän workshopin:

Spiraalistabilaatio WORKSHOP 4
Aika: ke 25.10.2017 18.15-20.15

Hinta: 69 € (sis. vastuskuminauhan 34 € ja kotiharjoitteluohjeet)
Workshopin voi maksaa myös liikuntaseteleillä. Mainitse asiasta ilmoittautumisen yhteydessä.

Ohjaaja: Tuula Schoultz, fysioterapeutti, pilateskouluttaja

Maksimiosallistujamäärä: 15 hlö

Spiraalistabilaatio (SPS) on harjoittelumuoto, jonka tavoitteena on spiraalimaisten lihasketjujen avulla parantaa liikkumista sekä ryhtiä. Harjoittelussa käytetään menetelmää varten kehitettyjä vastuskuminauhoja, joiden avulla syvien lihasten löytyminen helpottuu. Myös pakaran aktivointi sekä lapatuen hahmottaminen ovat vastuskuminauhan avulla yksinkertaisempia.

SPS-harjoittelu sopii erinomaisesti monipuolistamaan harjoittelua niin urheilijoille kuin kuntoilijoille. Erityisen tehokas se on esimerkiksi selkäkipujen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.

Saat workshopista mukaan vastuskuminauhan (arvo 34 €) sekä kotiharjoitteluohjeet. Näin treeni onnistuu vaikka kesämökillä!

Workshop on avoin kaikille kehonhuollosta kiinnostuneille – tervetuloa!

 

Ilmoittaudu

 • täyttämällä ilmoittautumislomake täällä
 • puhelimitse asiakaspalveluumme (09) 565 88250

 


Selkä kuntoon N-Y-T!

Workshop

Aika: 4.11.2017 klo 11.00–15.00
Kouluttaja: Jari-Pekka Keurulainen, fysioterapeutti, pilateskouluttaja, jalkapallovalmentaja
Hinta: 79€
Workshopin voi maksaa myös liikuntaseteleillä. Mainitse asiasta ilmoittautumisen yhteydessä.

Tämä selän hyvinvointiin keskittyvä workshop on järjestetty Somatic Studiolla kaksi kertaa aiemmin. Workshopit ovat olleet erittäin suosittuja ja molemmat workshopit ovat olleet täynnä. Kysynnän vuoksi järjestämme workshopin uudelleen marraskuussa päivitetyllä rakenteella. Uudistettu koulutus on nyt tunnin pidempi; enemmän aikaa käytännön harjoitteluun!

Workshop soveltuu kaikille selän toiminnasta ja huolenpidosta kiinnostuneille. Selän kunto ja hyvinvointi vaikuttavat laaja-alaisesti kaikkeen olemiseen ja liikkumiseen. Ymmärtämällä selän toimintaa sekä oikealla harjoittelulla on mahdollista saavuttaa ratkaisevasti paremmin voiva selkä.

Sisältö:

 1. havainnollistavaa teoriaa selän rakenteesta ja toiminnasta sekä selkäongelmista
 2. tehokkaat harjoitusohjeet ja vinkit selän hyvinvoinnin lisäämiseen ja ylläpitoon
 3. pilatesmenetelmään perustuva harjoitteluosio

Osallistuminen ei edellytä aiempaa pilateskokemusta.

 

Ilmoittaudu

 • täyttämällä ilmoittautumislomake täällä
 • varausjärjestelmässämme täällä
  (hae kurssipäivä ja klikkaa Ilmoittaudu)
 • puhelimitse asiakaspalveluumme (09) 565 88250
 • workshop on myös myynnissä nettikaupassamme täällä

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.


Hypopressive-tekniikka / LOW PRESSURE FITNESS ®

Hypopressive-tekniikan tehokkuus tunnetaan jo monissa maissa ja nyt tekniikka on myös vihdoin Suomessa. Pilatesohjaaja Suvi-Maria Helin on kouluttautunut espanjalaisessa Low Pressure Fitness instituutissa Piti Pinsachin ja Tamara Rialin johdolla ja perehdyttää menetelmään nyt myös Somatic Studiolla perus- ja jatkotason kursseilla.

Ohjaaja: Suvi-Maria Helin

Hinta:

 • 1 kurssi 79 €
 • perus- & jatkokurssi 140 €
  Workshopit voi maksaa myös liikuntaseteleillä. Mainitse asiasta ilmoittautumisen yhteydessä.

 

HYPOPRESSIVE PERUSTASO

Aika: 8.9.2017 klo 16.00–19.00

Hypopressive-harjoitteluun perehdyttävä perustason kurssi on järjestetty Somatic Studiolla kaksi kertaa aiemmin ja molemmat kurssit ovat olleet loppuunmyytyjä. Hypopressive peruskurssilla opit lajin perusperiaatteet sekä harjoituksia, joiden avulla voit jatkaa treenamista myös kotona kurssin jälkeen. Kurssi sisältää teoriaa ja käytännön harjoittelua.

 

HYPOPRESSIVE JATKOTASO

Aika: 17.11.2017 klo 16.00–19.00

Jatkokurssi on suunnattu peruskurssin käyneille. Kurssilla kerrataan peruskurssin asioita, hiotaan tekniikkaa sekä opitaan myös uutta. Keskitymme perustason harjoitussarjaan ja sen jatkumoihin sekä variaatioihin. Opimme käyttämään pienvälineitä ja seinää apuna harjoittelussa sekä tekemään harjoituksia parin kanssa. Kurssi sisältää myös vapauttavia ja rentouttavia lämmittelyharjoituksia sekä myofaskiaalisia venytys-/ ja liikkuvuusharjoitteita. Aikaa on varattu myös kysymyksille.

Tule hakemaan uutta intoa sekä ideoita kotiharjoitteluun!

 

 

Mitä on Low Pressure Fitness / Hypopressive-tekniikka?

Hypopressive-termillä tarkoitetaan paineen vähentymistä. Low Pressure Fitness / Hypopressive-tekniikka on sarja hengitys- ja asentoharjoituksia, jotka kohdistuvat erityisesti kehon keskustan syviin lihaksiin (core/ydintuki) aiheuttamatta vahingollista painetta vatsan seinämille ja lantionpohjalle.

Hypopressive-harjoitukset suoritetaan asennoissa, jotka vähentävät vatsaontelon sisäistä painetta ja stimuloivat lantionpohjan sekä keskustan alueen lihasten refleksinomaista aktivoitumista. Tämä on suurin ero Hypopressive-tekniikan ja muiden core-lihaksia harjoittavien tekniikoiden välillä. Muissa tekniikoissa yllämainittuja lihaksia aktivoidaan tahdonalaisesti.

Tekniikan merkittävimpiä hyötyjä

 • vyötärölinjan kaventuminen
 • lantionpohjan ja vatsalihasten lihastonuksen paraneminen
 • erilaisten vammojen ja toimintahäiriöiden ennaltaehkäisy ja kuntoutus (laskeumat, virtsankarkailu, tyrät, välilevyn pullistumat)
 • hengitystekniikan paraneminen
 • koko kehon ryhdin palauttaminen
 • urheilusuorituksien paraneminen
 • Synnytyksestä palautuminen: turvallinen ja tehokas kuntoutumismuoto!
 • Seksielämän paraneminen

Taustaa

Tekniikan takaa löytyy belgialainen fysioterapeutti Marcel Caufriez, joka kehitti matalan paineen vatsalihasharjoituksiksi (Hypopressive Abdominal Exercises) kutsutun tekniikan tutkittuaan ensin vuosikausia synnytyksen jälkeistä fysioterapiaa Belgiassa. Hypopressive- tekniikka kehitettiin alun perin 1980-luvulla keinoksi kuntouttaa synnyttäneiden naisten lantionpohjan lihaksia ja vatsalihaksistoa ilman kirurgiaa, sekä parantamaan toimintahäiriöitä kuten laskeumat ja virtsankarkailu. Tavoitteena oli kehittää kokonaisvaltainen kuntoutustekniikka, joka poistaisi lantionpohjaan kohdistuvaa vatsanontelon sisäistä painetta. Vatsaontelon sisäinen paine on erityisen vahingollista naisille joilla on yllämainittuja vaivoja.

Metodin hengitystekniikka on samankaltainen jo vuosituhansien ajan joogassa harjoitetun Uddiyana Bandha -harjoituksen kanssa. Molemmissa hengitystekniikoissa suoritetaan hengityksen pidätys, jonka johdosta vatsaonteloon syntyy negatiivinen paine/tyhjiö.

Caufriezin kanssa työskennellyt espanjalainen Piti Pinsach alkoi myöhemmin muokata ja kehittää metodia myös ennaltaehkäisevään tarkoitukseen sekä esitellä sitä liikunta-, fitness- ja urheilualan ammattilaisille keinona parantaa urheilusuoritusta ja ennaltaehkäistä vammoja. Tekniikan menestys ja ennennäkemättömät hyödyt ovat vauhdittaneet lajin kehitystä, ja naisille suunnatusta kuntoutusmetodista kehittyi tekniikka, jonka avulla niin naiset kuin miehetkin ympäri maailman ylläpitävät ja huoltavat kehon keskustan alueen lihaksistoa.

 

Ilmoittaudu

 • täyttämällä ilmoittautumislomake täällä
 • varausjärjestelmässämme täällä
  (hae kurssipäivä ja klikkaa Ilmoittaudu)
 • puhelimitse asiakaspalveluumme (09) 565 88250

 

 


Ilmoittaudu

Ilmoittaudu kurssille/workshopiin joko varausjärjestelmässämme täällä (hae kurssin ajankohta ja klikkaa Ilmoittaudu) tai täyttämällä alla olevan lomakkeen. Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Esteen sattuessa peruutukset ainoastaan sähköpostitse osoitteeseen asiakas(at)somaticstudio.com.

Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen  kurssille/workshopiin voidaan peruuttaa veloituksetta viimeistään 14 päivää ennen tilaisuuden alkua. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen tilaisuuden alkua tehdyistä peruutuksista perimme 50 %  kurssihinnasta. Ilman ennakkoilmoitusta pois jääneeltä perimme maksun kokonaisuudessaan. Huomioithan että peruutus on aina tultava kirjallisesti sähköpostiosoitteeseen asiakas(at)somaticstudio.com.

Mikäli ilmoittautunut on estynyt osallistumaan tilaisuuteen sairauden takia, palautetaan maksu asiakkaalle ainoastaan lääkärintodistusta vastaan. Mikäli tilaisuus peruutetaan järjestäjästä johtuvasta syystä, maksu palautetaan ilmoittautuneelle kokonaan.

Somatic Studio varaa oikeuden sisällön, aikataulun ja hintojen muuttamiseen. Mikäli ohjelmaan tulee tilaisuuden järjestäjästä johtuvia aikataulumuutoksia, jotka estävät ilmoittautunutta osallistumasta tilaisuuteen, kurssimaksu palautetaan ilmoittautuneelle kokonaan.

Maksun maksaminen on ehdoton edellytys osallistua tilaisuuteen.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.